Kaiserschmarrn (Autriche /Austria)
Kaiserschmarrn (Autriche /Austria)
Kaiserschmarrn (Autriche /Austria)

English Version Below

Ingrédients :

  • 250ml de lait
  • Sel
  • 4 jaunes d’œufs
  • 3 blancs d’oeufs
  • 60g de beurre fondu
  • 160g de farine
  • 1 cuillère à soupe de sucre
  • Margarine/Beurre pour graisser la poêle
  • Des raisins secs (60g)

Etapes :

  • Mixez la farine et le lait jusqu’à obtention d’une pâte homogène épaisse
  • Ajoutez les 4 jaunes d’œufs, le beurre fondu, une pincée de sel et mixez jusqu’à ce que la pâte soit homogène et un peu aérée
  • Mélangez délicatement à la pâte les 3 blancs d’œufs battus préalablement en neige
  • Faites fondre une grosse cuillère à soupe de margarine/beurre dans une grande poêle
  • Versez-y la pâte à une épaisseur d’environ 2 centimètres
  • Eparpillez les raisins secs sur la pâte
  • Lorsque vous pensez que le fond est déjà bien cuit, retournez la pâte (ce n’est pas grave si elle casse !)
  • Lorsque vous pensez que le deuxième fond est bien cuit, à l’aide de 2 spatules, déchiquetez la crêpe
  • Saupoudrez de sucre et servez chaud !

Bon appétit !

M & M

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Wikipedia Information: The German word Schmarren has the meaning "trifle, mishmash, mess, nonsense and folly" -- particularly in Austria and Bavaria. Therefore Kaiser Franz Joseph's love for this kind of fluffy shredded pancake could be interpreted humorously as his "folly". The word "Schmarren" is related to scharren (to scrab) and schmieren (to smear). .

Ingredients :

  • 250ml milk
  • Salt
  • 4 egg yolks
  • 3 egg whites
  • 60g butter, melted
  • 160g flour
  • 1 tablespoon sugar
  • Butter/Margarine to grease the pan
  • Raisins (60g)

Method :

  • Mix flour and milk together
  • Pour in the 4 egg yolks, melted butter, a pinch of salt and mix until the batter becomes slightly fluffy
  • Mix in delicately egg whites beaten stiff
  • Melt a generous tablespoon of margarine/butter in a large pan
  • Pour in the batter until 2cm thick
  • Scatter the raisins into the pan
  • When you think the bottom is golden brown, then turn around the pancake (It doesn’t matter if it breaks!)
  • When you think the second side is also golden brown, then using 2 spatulas, shred the pancake to create the Kaisersmarrn
  • Sprinkle with sugar and serve warm!

Enjoy!

M & M

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